Leica Tick Cad samarbejde 3d scanning digitale tvillinger

Virksomhederne Tick Cad og Leica Geosystems har netop indgået nyt samarbejde, der ifølge parterne skaber det perfekte match mellem software og hardware. “Det er en gensidig forelskelse,” understreger partner i Tick Cad

Der har været fart på hos software-virksomheden, Tick Cad. Den kun syv år gamle virksomhed har allerede modtaget sin tredje Gazelle, og nu indgår virksomheden samarbejde med Leica Geosystems for at kombinere de to virksomheders viden og kunnen inden for det voksende 3D-scanningsområde.

“Det er en gensidig forelskelse, der ligger bag partnerskabet. Vi har et helt særligt knowhow om de data, som Leicas scannere producerer. Og når vi lægger hver vores kunnen sammen, så står både vi og vores kunder stærkere,” fortæller Leif Jessen Hansen, der er partner og projektsalgschef i Tick Cad, og fortsætter: “Tick Cad og Leica har det tilfælles, at vi begge er helt nede på jorden. Vi bor i stueetagen, og sådan skal det være.”Også hos Leica Geosystems A/S er de begejstrede for det nye samarbejde:“Vi er glade for, at Tick Cad har set et større og bedre potentiale i os. Tick Cad er ekstremt dygtige til at benytte den data, vores 3D-scannere leverer, hvilket giver et rigtig flot slutprodukt. Det her samarbejde sender brugen af 3D-scanning til nye højder,” udtaler Henrik Wiese, der er direktør i Leica Geosystems Danmark.

Digitale tvillinger: Præcis og tidsbesparende teknologi

3D-scanninger bruges indenfor en lang række industrier. I forbindelse med opbygning eller renovering af maskiner og bygninger er det nemlig både arkitekter og bygningskonstruktører såvel som ingeniører og maskinbyggere, der bruger scanningerne. Hos Tick Cad har de blandt andet specialiseret sig i at omsætte dataen fra 3D-scanningen til præcise 3D-tegninger til slutbrugeren.

“Når en bygning bliver ældre, så ændrer den sig markant. Det er ikke den samme bygning, der står, når den fylder 50, 60 eller 100 år, og så kræver den nye tegninger. Derfor laver man en scanning, der kan skabe en “enægget digital tvilling,” forklarer Leif Jessen Hansen, der ofte oplever, at det kniber for mange tekniske virksomheder at få tegninger og virkelighed til at ligne hinanden, når bygningen ikke længere er ny. Men det er intet problem med den nyeste 3D-scanningsteknologi fra Leica Geosystems: “Teknologien i dag er imponerende præcis - helt ned til en millimeter på ti meter,” uddyber han.

De to virksomheder håber på, at det nye samarbejde kan få nye industrier til at få øjnene op for, hvad 3D-scanninger kan gøre for dem. “3D-scanning er helt sikkert fremtiden. Den er præcis, alsidig og tidsbesparende. Vi håber selvfølgelig, at Tick Cads brugere får øjnene op for vores ydelser, ligesom vores kunder helt sikkert kommer til at kunne drage fordel af Tick Cads løsninger. Vi glæder os til at komme rigtigt i gang med samarbejdet og udnytte synergien,” indrømmer Henrik Wiese fra Leica Geosystems.

Leica Geosystems har historisk set beskæftiget sig en del med enorme anlægsbyggerier som fx broer og metro, mens Tick Cad, der er forhandler af blandt andet CAD-software fra Autodesk til industri og byggeri, generelt har supporteret blandt andre arkitekter og ingeniører med at optimere virtuelle 3D-modeller.

Tick Cad tilbyder en række webinarer omkring Leicas scannere og software, samt mulighederne for bearbejdning af 3D scanningsdata.