Dansk Maskinbørs Matterport Tick Cad

På trods af Corona: Auktionshus kan med moderne teknologi samle købere fra hele verden.

Mens rejserestriktionerne og forsamlingsforbuddene mange steder begrænser virksomheder, inviterer det Herning baserede auktionshus – Dansk Maskinbørs A/S, nu alle Europas landmænd til auktionseftersyn.

I forbindelse med en auktion ved Traktor & Høstspecialisten i Hvam, tager Dansk Maskinbørs nu et nyt tiltag i brug for at sikre at byderne og køberne kommer så tæt på maskinerne - og dermed får det reelle billede, som muligt. Fremover vil det være muligt på udvalgte auktioner at ”gå rundt” mellem maskinerne og derved få et bedre indtryk af standen på maskinerne.

”Auktioner handler i høj grad af tillid – dels mellem indsætter og auktionshus og dels mellem auktionshus og byder. Når vi tager en auktion ind, er vi altid ude og have fat i maskinerne for at tage billeder og beskrive dem – det giver os tillid til indsætter og maskinerne. Af samme grund inviterer vi altid bydere til at komme og se maskinerne – det giver dem tillid til maskinen og os” fortæller Carsten Hougaard. ”Med Corona er det jo ikke blevet nemmere at trække europæiske bydere til landet, og samtidig med at vi har begrænsninger herhjemme, har vi derfor forsøgt at finde en måde hvorpå bydere og købere kan komme tættere på maskinerne”.

Teknologien der benyttes, er langt fra ny. Både Google streetview og Ejendomsmæglerbranchen – specielt i udlandet, har benyttet den i mange år for at give et bedre visuelt indtryk af huse. Der er tale om en 360 graders billeder i 4k opløsning, der digitalt strikkes sammen til et samlet indtryk og dermed oplevelsen af at man går rundt mellem maskinerne.

”Alle kan tage et billede eller et videoklip på det helt rigtige tidspunkt hvor alting bare er i orden, pyntet eller photoshoppet. Vi prøver at vise virkeligheden så man kan zoome ind på alle små detaljer – sågar ned til serienummeret, se rustpletter, punkterede dæk m.m.” fortæller Carsten Hougaard. ”En auktion som den ved Traktor & Høstspecialisten består af omkring 200 stk. 360 graders billeder, hvoraf kun ca. halvdelen er synlige. Den viser maskinen som den ser ud på dagen – hverken mere eller mindre”.

Velvidende at nye tiltag altid tager tid for det slår igennem er det håbet at specielt udlandet vil tage godt imod det nye tiltag. Hvis man vil se det ”live” kan det findes på Dansk Maskinbørs Facebook sider eller www.dmbnet.dk Dansk Maskinauktion A/S sælger landbrugsmaskiner, entreprenørmaskiner og industrimaskiner på auktioner overalt i Danmark. Dansk Maskinauktion A/S er specielt kendt for sine LIVE auktioner, der har været afholdt mindst 4 gange om året og tiltrukket købere til Herning. I forbindelse med Corona er disse dog gået på nettet.

Se Dansk Maskinbørs virtuelle auktioner her www.dmbnet.dk

Deltag på Matterport webinar!

Tick Cad er Matterport Elite Plus Partner.
Vi afholder løbende webinarer omkring brugen af Matterport teknologien indenfor forskellige brancher.
Tilmeld dig webinar og se hvordan Matterport giver værdi for din virksomhed.
Eller, kontakt os på telefon +45 72 118 184 og få en snak med en af vore produktspecialister.

on