Strømlin as-built data og arbejdsgange nemt med Digitale Tvillinger

EFLA Island er et ingeniør- og konsulentfirma med 360 medarbejdere og internationale aktiviteter rundt om i verden. De leverer højkvalitetsløsninger til bygge-, fiske-, fødevare-, aluminiums-, tung-, data- og telekommunikationsindustrien.

Siden sommeren 2022 har EFLA Island i samarbejde med Tick Cad ehf brugt Matterport Pro3-kameraet i forskellige projekter rundt om i landet. Da medarbejderne først så den sande værdi af Reality Capture, steg brugen af kameraet i projekter eksponentielt.

EFLAs ekspert inden for Reality Capture og visualisering, Hafthor Helgason, estimerer, at antallet af scanning-relaterede projekter, som EFLA fuldfører i løbet af 2023, vil være stort.

Et af de mange projekter, som EFLA har håndteret i årets løb er et stort hotel i den nordlige del af Island.

Maksimal databelastning med minimal indgriben

Med mere end 1.000 scanninger er Digital Twin af hotellet en omfattende model, der giver hotellets ejere mulighed for at planlægge fremtidige projekter baseret på digitale data og dermed forstyrre daglig drift minimalt. Dette betyder, at renoveringsprojekter og udvidelser m.m. kan planlægges og udføres på en mere effektiv, hurtig og mindre indgribende måde, hvilket er mere omkostningseffektivt for hotellet sammenlignet med at lukke faciliteter i dage, uger eller måneder ad gangen.

Desuden kan den Digitale Tvilling bruges til at give potentielle og fremtidige gæster en digital rundvisning på hotellet inden deres ophold og dermed øge kendskabet og komforten på forhånd.

Med mere end 1.000 scanninger i alt var hotelprojektet en omfattende opgave, der strakte sig over fire dage.

EFLA Iceland and Matterport

Ved at opdele scan (capture) projektet i fire separate arbejdsdage blev hotelaktiviteterne påvirket minimalt, og EFLA havde frihed til at scanne de blokerede områder uden for mange afbrydelser. Dette betød, at omkostningerne ved projektet blev holdt til et minimum, mens driften forblev i gang. Det blev opnået ved, at hotelledelsen besluttede kun at blokere én hoteletage ad gangen. Samtidig kunne gæster benytte de andre etager og områder af hotellet. Derudover var EFLA nødt til at scanne (capture) hotelrestauranten om natten, da den var i fuld drift i løbet af dagen.

Hafthor on site for EFLA

Som at spille et instrument

Fordi udstyret er så brugervenligt, kunne enhver i teorien købe et Matterport-kamera og begynde at scanne (opfange). Imidlertid ligger den sande værdi af scanning og virkelighedsopfangelse, som EFLA tilbyder, i deres ekspertise, viden og datamanagementkapaciteter. For Hafthor Helgason er Matterport-kameraet som et instrument. Han ved, hvordan man "spiller" Matterport Pro3-instrumentet og laver smuk Reality Capture "musik", der bringer stor værdi for kunder over hele Island.

"Når du først har fået styr på det, støder du ikke på for mange problemer. Læringskurven handler ikke om hardware, men om brug og forberedelse. At få tegninger på forhånd, planlægge optagelsen, hvilket udstyr man skal medbringe, og hvordan man holder arbejdsgangen glidende omkring de fysiske steder."

Planer for fremtiden

Scanning og Reality Capture er blevet en væsentlig del af EFLAs service til kunder. For at forblive på toppen og sikre, at de leverer den bedste værdi, er EFLA klar til at bringe scan (capture) data videre og hjælpe kunder med at digitalisere deres aktiver (ejendomme), samt udnytte digitale tvillinger og punktskyer maksimalt. Og med Tick Cad som partner i alle forhold vedrørende scanning, digitale tvillinger og CAD-data har EFLA en solid grund for at udvide deres forretning i fremtiden.

"Samarbejdet med Tick Cad har været ekstremt godt. De svarer altid og finder løsninger. Jeg er meget taknemmelig for den service, de yder. De har endda sørget for, at jeg havde et erstatningskamera, mens mit eget blev sendt til reparation, og kommunikationen fungerer meget glat - også med det danske kontor."

EFLA and Tick Cad

Produkter fra Matterport